perjantai 16. joulukuuta 2022

9 yötä jouluun (16.12.)

Vääjäämättä se lähenee. Joulu. Päivä päivältä. Enää 9 yötä ja on nähty joulupukki tai ainakin avattu lahjat ja on aika hiljentyä joulun viettoon aaton remuamisen jälkeen.

Tämän päivän kirjoista aion lukea ainakin Jorma Kurvisen Susikoita Roi ja 9 C. Susikoira Roi kirjoja tuli luettua 1970-luvulla, kun kuuluin Fantti-kirjakerhoon. Sittemmin ei ole tullut luettua. Joku Kurvisen dekkari Namibiasta odottaa yöpöydällä ja jotain muuta Kurvista olen lukenutkin, mutta en siis Roin uudempia vaiheita.

Eläintarhanhuvila 9 kirjaa aloitinkin jo, mutta se on vielä vaiheessa. Kirsti Simonsuuri onkin minulle uusi tuttavuus. Vanhat huvilat on kauniita, oma suosikkini on raumalaisen Villa Talbon tyyliä, mutta on Töölönlahden huvilat kin kauniita. Jos aikamatkustus olisi oikeasti toteutettavissa, haluaisin matkata Terijoelle ennen Suomen itsenäistymistä katsomaan millaisia todelliset puuhuvilat voisivat olla - siitä kirjoitinkin jo aiemmin.

Kolmas kirja on Yhdeksän Tornin linnake, joka on Qais Akbar Omarin omaelämäkerrallinen kirja elämästä Afganistanissa 1980-luvulta eteenpäin.

Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta lukeminen jäänee minulta ensi vuodelle, ja sille kuukaudelle, kun luen muutakin Etelä-Aasiasta. Nyt en osaa sanoa kuukautta, kun Read around the wolrd - haasteen kuukausien lukualueita on muutettu ensi vuodelle. Vain napa-alueet taisi jäädä tutulle paikalleen tammikuulle. 

* * * * * *

Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan valmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertovat montako yötä on jouluun. Lisätietoja löytyy joulukalenterin aiemmista päivityksistä. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

21.3. Pyhän Benediktuksen munat ja muita juttuja

Tänään on pyhän Benediktusta Nursialaisen muistopäivä. Benediktusta ei Suomessa hirveästi muistella, mutta tuttu sanonta: "Rukoile ja t...