torstai 1. joulukuuta 2022

24 yötä jouluun (1.12)

On joulukuun ensimmäinen päivä, ja on 24 yötä jouluun, ja 23 yötä jouluaattoon. Vielä ehtii tehdä vaikka mitä. Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan valmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertovat montako yötä on jouluun.

Tänään suosittelen aloittamaan jonkun joulukalenterikirjan tai kirjan, josta löytyy 24 lukua. 

Joulukalenteri kirjoissa luvut ovat melko lyhyitä. Päivän luvun ehtii kuuntelemaan työmatkalla tai päivällistä valmistellessa. 

Näissä kirjoissa siis on 24 lukua. Muitakin löytyy. Vanhin lukemani on Jostein Gaarderin Joulumysteeri, jonka taisin ostaa 1980-luvulla.

24 yötä jouluun -kirja on ilmestynyt tänä vuonna ja siitä löytyy jouluinen novelli 24 kirjailijalta. Sydämellisen joulun reseptit -kirja ilmestyy luku kerrallaan 1.12. alkaen, kuten Murha tunturissa  viime vuonna. Ainakin viime vuonna ilmestyminen oli vasta aamulla, joten en voinut lukea päivän tekstiä ennen nukahtamista, mikä oli pieni pettymys. Itse aion kuunnella tänä vuonna 24 yötä jouluun ja Sydämellisen joulun reseptit -kirjat. Kaksi kirjaa sen vuoksi, että oletan Sydämellisen joulun reseptit olevan jotain muuta kuin dekkari, vaikka jotain perhesalaisuuksia kirjasta löytyneekin. 

* * * * * *
Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan valmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertovat montako yötä on jouluun.

Valitsin kirjoja, joiden kannessa on numero joko numerona tai kirjaimina perusmuodossa. Sarjoissa pyrin valitsemaan ensimmäisen osan tai kirjoja, joissa ei ole suurta väliä missä järjestyksessä sarjaa lukee. 

Valitsin tietysti vain kirjoja, jotka itseäni kiinnostavat. Osan olen lukenut aiemmin, loput lukeneen melko varmasti joulukuun aikana. Sen vuoksi rikos kirjat ovat yliedustettuna, mutta psykologinen tai liian realistisen tuntuinen jännitys puuttuu. Romantiikka kukkii maltillisesti ja sotakirjaakin löytyy, mutta keskitysleiri jätin nyt väliin. 

Yritin löytää mahdollisimman monta maata, mutta tuskin tulee tusinaa täyteen. 

Kirjat löytyvät pääosin äänikirjoina. Mukana on muutama e-kirja, lähinnä vanhoja suosikkeja kymmenien suosien takaa. Siihenkin pyrin, että kirjailijalta olisi vain yksi teos.

Lastenkirjoja löytyi kivasti, mutta runokirjoissa on näemmä harvoin numero. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...