keskiviikko 21. joulukuuta 2022

4 yötä jouluun (21.12.)

Mukavaa talvipäivänseisausta joka niemeen ja notkelmaan! Tänään klo 23.47 on se hetki, jolloin päivä alkaa pidetä. Tapanin-päivänä se on jo kukon askeleen pidempi, ja uutena vuotena sen jo hulluin huomaa.

Päivän numero on neljä. Neljä yötä jouluun ja aattoon vain kolme. Jos kinkkusi on iso, eikä se ole vielä sulamassa, olet auttamattomasti myöhässä. 

Joulukiireiden vuoksikohan tänään on tarjolla vain kaksi lyhyttä kirjaa. Molemmat olen lukenut. 

Mika Waltarin Neljä päivänlaskua -kirjani häviäminen on harmittanut vielä viimeaikoinakin, vaikka se jäi lainareissulle jo 1980-luvulla. Sen kansi oli kauniimpi kuin kuvan kirjassa. Nyt ehkä kirjan voisi jo lukea (=kuunnella) uusiksi, sillä aiemmin harmitus on iskenyt aina, kun olen kirjaa suunnitellut lainaavani. 

Reijo Mäeltä on ilmestynyt 2013 Sahanpururevolveri-kokoelma, missä on 17 tarinaa. Äänikirjana se löytyy viitenä eri kirjana. Tänään esittelyssä on numero neljä, ja sen kolme tarinaa. Novellit on siitä hyviä, ettei ole väliä onko kokoelma numero yksi, neljä vai seitsemän. 

* * * * * *

Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan valmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertovat montako yötä on jouluun. Lisätietoja löytyy joulukalenterin aiemmista päivityksistä. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...