maanantai 5. joulukuuta 2022

Joulukalenterini lukukokemuksia

Päivittyvä päivitys joulukuun ajan. 

Nämä numerokirjat tuli luettua tuoreeltaan. 

1.12. Aloitin Arttu Tuomisen jouluisella novellilla kirjasta 24 yötä jouluun

3.12. Kuuntelin 24 yötä jouluun ja unohdin painaa stoppia, ja havahduin vasta kun seitsemäs päivä loppui. 

Olen reissussa, joten kaikkea ei pysty kuuntelemaan eikä etenkään koko aikaa, joten nyt ei mennä numerojärjestyksessä. 

4.12. Kuuntelin äidin kanssa palapeliä tehdessä Outsiderin B.Z.22 novellikirjan, jonka novellien parissa viihdyimme hyvin.

Jatkettiin kirjalla jossa on numero kolme, joka tulee tänne vastaan myöhemmin, mutta sopi palapelin seuraksi hyvin. Kirjailija ei pettänyt tälläkään kerralla. 

Nukkumaan mennessä aloitin Juha Hurmeen Tiu Tau Tilhi -kirjaa tuntia liian aikaisin, mutta kun on itse tehty kalenteri voi kukkia vääriin luukkuihin etukäteen 😊. 

7.12. Tiu tau tilhi loppui kotimatkalla. Oli hyvä kirja. Opin paljon uutta ja sain kasan lukuvinkkejä. Ilmari Kiantoa nyt ainakin täytyy lukea. 

Välipalaksi kuuntelin sadun jossa on numero kaksitoista. Se viittaa kuukausiin ja sopii siksi hyvin vuoden vaihteeseen.

Uudeksi kirjaksi valitsin Matkustaja 23. Joka puoleen yöhön mennessä oli puolessa välissä. Iltasella luin keskeneräisiä paperikirjoja. 

8.12. Yhden Maria Langin dekkarin jälkeen Kirsi Pehkosen 24 joulutarinaa. Pieni kritiikki sangen huomaamattomalle tarinan vaihdolle. Joku hiljainen luukunavausääni olisi ollut kiva. Yhtäkkiä huomasin, että koko kirja oli kuunneltu, kun piti vaan kuunnella tähän asti. Yksi Tarinoista oli entuudestaan tuttu. Lienee ollut joulukalenteri kirjassa aiemminkin. 

9.12. Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja Kurppa 16. Aika moottoriturpa tuo Kivimutka. Sen päälle oli hyvä ottaa nuortenkirja josta löytyy numero 12. Sitten valitsin runoja: Eino Leino Kauneimpia runoja osa 19 "Peltolaulu". Muutama tuttukin runo oli joukossa, mutta ei sellaista jonka osaisin ulkoa. 

10.12. Välipalaksi yksi viitonen listan ulkopuolelta ihan paperikirjana. Nevil Shute Viisi mustaa kanaa. Ja millaiseen tarinaan 5 varastettua mustaa kanaa johtikaan! Malesia-Englanti-Malesia-Australia. Ei dekkari, mutta yhtä mukaansa tempaava. Välipalana Tiikeri 15.

11.12. 14.heinäkuuta sekä täsmäiskuna haasteeseen Ella ja kumppanit ja Hiilijalanjälki ja uusin Penni Pähkinäsydän. 

12.12. Ei yhtään numeroa vaan täsmäluentana Alli Paasikiven elämäkerta haastetta varten ja kasa lyhyitä runokirjoja. 

13.12. Parigi XXI italiaksi meni kieliopiskelu piikkiin. Kielikylpyä, mutta ei referaattikypsää kuuntelujälkeä. Kirjojen paketoinnin lomassa huvittelun lyhyellä dekkarilla Kuka murhasi Asikaisen. Illalla aloitin kirjan jossa on numero 7.

14.-17.12. Lueskelin pari runokirjaa ja mm Suonsilmästä ja kuinka Isäntä soittaa harmonikkaa. Lisäksi aloitin klassikkohaasteesta puuttuvan Dickensin ja Brōnten sisarusten kirjan. 

18.12.-25.12. Jouluilin ja luin vain pari kirjaa. Toinen niistä oli Aarniometsän lääkäri, toinen näytelmä Godota odotellen

Joitain numeroita jäi lukematta, mutta mikä hätä tässä, valmiissa maailmassa. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...