perjantai 2. joulukuuta 2022

23 yötä jouluun (2.12.)

It's hard to be a tonttu, laulettiin eilen The Joulukalenterin ensimmäisessä luukussa. Joulukalenterikirjassa ensimmäisestä tarinasta vastasi Arttu Tuominen, porinpoikia hänkin. Lapsuuteni lempijoulukalenterista Histamiinista on jäänyt mieleen, että tänään on Anelman ja Unelman nimipäivä. Onnittelut heille! 

Talviset risteilyt eivät ole koskaan olleet minulle the juttu, vaikka myönnän, että Tallinnan joulumarkkinoilla olisi ihana pistäytyä joka vuosi ammentamassa joulutunnelmaa. 

Sebastian Fitzek on saksalainen kirjailija. Matkustaja 23 -kirjan takakannessa kerrotaan, että joka vuosi risteilyaluksilta katoaa 23 matkustajaa eri puolilla maailmaa. Suomessakin näitä katoamistapauksia on aina silloin tällöin. 

Tämä kirja vie lukijan matkalle The Sultan of the Seas -laivalle. Nimestä voisi päätellä, että kyseessä on joku hieman äveriäämpi paatti, mihin Itämeren jokapäiväisillä risteilyillä on totuttu. 

Hempeiden joulukalenterien jälkeen voi syöksähtää trillerin kimppuun. itse otan mukaan Ville Tiihosen pehmentämään kokemusta. 

En ole lukenut kirjaa, mutta tämä oli löytämistäni vaihtoehdoista ainoa, jonka saatan pystyä lukemaan. 


* * * * * *
Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan jouluvalmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertovat montako yötä on jouluun.

Valitsin kirjoja, joiden kannessa on numero joko numerona tai kirjaimina perusmuodossa. Sarjoissa pyrin valitsemaan ensimmäisen osan tai kirjoja, joissa ei ole suurta väliä missä järjestyksessä sarjaa lukee. 

Valitsin tietysti vain kirjoja, jotka itseäni kiinnostavat. Osan olen lukenut aiemmin, loput lukeneen melko varmasti joulukuun aikana. Sen vuoksi rikoskirjat ovat yliedustettuna, mutta psykologinen tai liian realistisen tuntuinen jännitys puuttuu. Romantiikka kukkii maltillisesti ja sotakirjaakin löytyy, mutta keskitysleirit jätin nyt väliin. 

Yritin löytää mahdollisimman monta maata, mutta tuskin tulee tusinaa täyteen. 

Kirjat löytyvät pääosin äänikirjoina. Mukana on muutama e-kirja, lähinnä vanhoja suosikkeja kymmenien suosien takaa. Siihenkin pyrin, että kirjailijalta olisi vain yksi teos.

Lastenkirjoja löytyi kivasti, mutta runokirjoissa on näemmä harvoin numero. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...