torstai 22. joulukuuta 2022

3 yötä jouluun (22.12.)

Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse äsken.... Kuusi on puettu palloihin ja pukkiarmeija odottelee vieraita hyllyillä ja pöydillä.

Kirjat numeron kolme kanssa tässä kuvassa on vähän kuin meikäläisen joulukuusen koristelu: parempi överit kuin vajarit.

Suurimman osan näistä kirjoista olen lukenut. 

Ehdoton suosikki on kirja Kolme yövuoroa jouluun on, joka kertoo lääkäri päivystäjän vuoroista naistentautiosastolla. Hulvaton kirja, todella. Kannattaa lukea myös Tämä voi vähän kirpaista. 

Antto Terras saattaa yltää samaan hulvattomuuteen Tallinnan tappajat 3 kirjassa, mutta minulla on ykkönenkin vielä lukematta, joten se saa odottaa. Terras on yksi suosikkini viime vuosien itselleni uusista kirjailijoista. Hyvä löytö, totisesti. 

Kolme koiraa haudattuna kirjasta kirjoitin syys-lakakuussa, joten siitä ei enempää. Hyvä oli ja jatko-osia toivon, vaikka oikea kuningatar kuolikin. 

3 etsivää, Kolme muskettisoturia, Kolme iloista rosvoa... Mitä vaan voi olla kolme. Josef Kleinillä on näemmä kolme elämää

Viljo Kojo oli itselleni uusi tuttavuus, joten joku päivä kuuntelin Kolme kertomusta. Ei huono, sanotaan me Porissa. 

Metropoliitta Panteleimonin Koskijärvi-sarjan Kolme viestiä oli mieleeni kuten koko sarja muutenkin. Murhia tapahtuu, mutta ne eivät ole hirveitä teurastuksia, kuten monessa muussa dekkarisarjassa. Pidän kirjojen maalaismaisesta otteesta, vaikka osa kirjoista tapahtuukin kaupungissa. 

Myös Naisten selli 3 vaikuttaa mielenkiintoiselta. Niin paljon luettavaa ja niin vähän tunteja! 

Melkein kuitenkin totean, että harmi, kun niin monta hyvää kirjaa näistä on tullut luettua jo! 

* * * * * *

Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan valmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertovat montako yötä on jouluun. Lisätietoja löytyy joulukalenterin aiemmista päivityksistä. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...