lauantai 5. joulukuuta 2020

5.12. Joulupukin salaisuus

 

On itsenäisyyspäivän aatto ja koska huomenna on juhlapäivä, menee tämä päivä äänikirjoja kuunnellen. Vielä löytyi äänikirjavalikoimasta sopivan lyhyt joulukirja siivouksen lomassa kuunneltavaksi.

Olen harvakseltaan kuunnellut Cherringhamin mysteerit -sarjaa. Pääasiassa olen edennyt jakso kerrallaan, mutta aina välissä on tullut poimittua tuoreempiakin jaksoja, joiden nimi on sopinut johonkin haasteeseen.

Cherringhamin mysteerit julkaistaan käsittääkseni Suomessa vain Tammen e-kirjana ja äänikirjana. Voisin kuvitella, että muutama kymmenen vuotta sitten sarjaa olisi julkaistu kuukausittain ilmestyvänä sarjana, joita olisi voinut ostaa maitokaupasta Korkeajännityksen, Harlequin pokkareiden ja Aku Ankan taskukirjojen tapaan. Kirjoissa on sivuja noin 120, ja sarjaa mainostetaan kiireisen ihmisen elämään mahtuvana brittiläisenä rikossarjana.

Tämän päivän kirja on siis Joulupukin salaisuus, ja sen on kirjoittanut tiimi Matthew Costello ja Neil Richards. Tapahtumapaikkana on leppoisan idyllinen Cherringhamin pikkukaupunki Englannissa. Joulupukin mystistä katoamista ratkovat entinen amerikkalainen rikospoliisi Jack ja paikallinen yksinhuoltajaäiti Sarah.

Jack on tehnyt täyskäännöksen elämässään ja muutti unelmansa perässä New Yorkin hulinasta asuntolaivaan pikkujoelle Englannissa toivoen rauhallista loppuelämää pikkukaupungin idyllissä. Sitä ei näemmä ole ollut tarjolla, sillä kaikenlaisia pikkumysteereitä tulee ratkottavasi tämän tästä niin, että Sarah ei aina ehdi istua kyllin toimistossaan.

Joulupukki tosiaankin katoaa kesken juhlan. Pukki on vaihtanut vaatteet ylleen, mutta ei ilmaannu jakamaan lahjoja lapsille. Sarah ja Jack ryhtyvät etsimään pukkia ja melko nopeasti pääsevätkin pukin jäljille.

Kiitos siitä kuuluu erityisesti Jackin joululahjaostoksille, joiden yhteydessä hän huomaa jotain erikoista.

Niinhän se on, että monesti sattuma johdattaa oikealle paikalle oikeaan aikaan. Johtolangasta huolimatta Jack muistaa palata ostamaan joululahjan, joten ratkaisun jälkeen myös joulumieli on kohdillaan.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...