keskiviikko 16. joulukuuta 2020

16.12. Joulu - sen historia, askareet ja herkut

Hesarin kuukausiliite, Gloria ja Nykypäivän ruokapakinat innoittivat 1980- ja 1990-luvulla kokeilemaan uudenlaisia ruokia.

Mysi Lahtinen, Riitta Suominen ja Gloria ruokatoimitus toivat tuulahduksen modernimmasta arki ruuanlaitosta.

Mysi Lahtiselle olen kiitollinen ikuisesti maailman parhaasta makaronilaatikosta, sitä tietysti voi syödä joulunakin. Laatikon salaisuus oli vanhanaikaiset pitkät makaroniputket ja keitinveteen lisätty maito ja ripaus sokeria. Makaronit saivat jäähtyä keitin aidossa, jolloin putken sisälle jäi maitoa ja laatikosta tuli mehevää. Valitettavasti ohje ei toimi gluteenittomalla makaronilla ja sokerittomalla keittiöllä. Mutta kiitokset silti ohjeesta. Ja monesta muustakin ohjeesta. 

Venekokin keittokirja oli ensimmäinen Lahtisen keittokirja, jonka luin. Kun sitten näin, että Mysi Lahtinen oli julkaissut joulukirja Joulu - sen historia askareet ja herkut, se oli pakko saada. Kirja taitaa olla ainoa Suomesta ostettu joulukirja, josta olen maksanut täyden hinnan. 

Ihana kirja se onkin. Erityisesti kansien sisäpuolet. 

Kun jossain vaiheessa löysin ehjän kiiltokuva-arkin tonttuja, joita on kirjan sisäkannessa olin haltioissani. 

Tämä kirja pitänee ottaa mukaan joululomalle. Tekstin kertaushan on opintojen äiti. 


Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

21.3. Pyhän Benediktuksen munat ja muita juttuja

Tänään on pyhän Benediktusta Nursialaisen muistopäivä. Benediktusta ei Suomessa hirveästi muistella, mutta tuttu sanonta: "Rukoile ja t...