keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Tuhkakeskiviikko

Eilen oli laskiastiistai ja tänään, tuhkakeskiviikkona, alkaa pääsiäispaasto. Päivän nimi tulee Raamatun vertauksesta, jossa säkkiin pukeutuminen ja tuhkan sirottaminen päälle ovat katumuksen ja parannuksen teon merkkejä.

Paastoaminen ei ole luterilaisten keskuudessa aiemmin ollut kovin yleistä, eikä se ole sitä vieläkään, vaikka vuosi vuodelta paastoaminen näyttää tulevan suositummaksi. Siitä huolimatta kirkoissa vietetään vuosittain tuhkakeskiviikkoiltana messu ensimmäisen paastopäivän ja katumuksen voimanlähteeksi.

Nykyisin paastotaan kieltäytymällä 40 päivän ajan jostain itse ennalta määrätystä asiasta. Kieltäytyä voi esimerkiksi makeasta, alkoholista, kännykän käytöstä tai television katsomisesta. Julian kokemuksen mukaan 40 päivää on pitkä aika selitellä tuttaville, miksi ei syö pullaa ennen pääsiäistä, mutta kokemus on ollut aina hyvin innostava muuten. Sivutuotteena lähtee helposti muutama kilo painosta.

Julian suosittelema juttu.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Helmikuussa luetut kirjat

Helmikuussa keskityin Länsi-Eurooppaan. Jämähdin ensin Tanskaan ja sitten Englantiin ja Alankomaihin. Yhtään uutta valtiota en lukenut, mutt...