Julia valoleivokset
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl sulatettua voita
3 dl jauhoja, paras sekoitus on 1 dl grahamjauhoja ja 2 dl venhäjauhoja, mutta mikä tahansa sekoitus käy
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja sokeria
Sekoita kaikki aineet ja paista voidellussa, n. 25x25 cm vuuassa 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Tee vähän ennen paistoajan loppumista kuorrute.
1 pkt tomusokeria
vajaa 1 dl sulatettua voita
n. 4½ rkl keltaista tuoremehua.
Lisää tomusokeriin voi ja vähän kerrallaan sekoittaen tuoremehu. Julian kyökissä pidetään enemmän kirpeästä kuin makeasta ananas-greippimehusta, mutta mikä tahansa mehu käy. Voit myös jakaa voi-tomusokeriseoksen useampaan astiaan ja käyttää eri värisiä mehuja.
Leikkaa kypsä leivoslevy n. 2x2 cm kuutioiksi. Kuoruta jokainen kuutio viideltä sivulta kuorutuksella. Levitä päälle strösseleitä, nonparelleja, syötäviä kukkia, kookoushiutaleita, marmeladisiivuja ym. koristeeksi. Maukkain tulos tulee, jos kuorutteen sivelee kun piirakkalevy on vielä lämmin, mutta kuorute toimii myös kylmälle piirakalle.
Tarjoa hyvän kahvin tai teen kera ja anna lupa ottaa useampia leivoksia. Pikkuleivosten etuna on se, että kenenkään ei tarvitse puolittaa annosta.
tiistai 3. helmikuuta 2009
Kirja joka maasta ja kunnasta -projektit
-
Aloitin Kirja joka maasta -haasteen toteutuksen 2017 tammikuun alkupäivinä, koska olin perin juurin kyllästynyt skandinaavisten dekkareiden...
-
Kirja joka kunnasta haaste on innostanut lukemaan kirjoja muualtakin kuin isoista kaupungeista. Päivittelen tilannetta tämän tästä ja nostel...
Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua
Vaimoni on toista maata
Facebookin muistoja tältä päivältä vuosien varrelta on kerrassaan mainio asia. Olen saanut viikon sisällä itseni kahdesti kiinni siitä, että...