tiistai 3. helmikuuta 2009

Julian Valoleivokset

Julia valoleivokset
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl sulatettua voita
3 dl jauhoja, paras sekoitus on 1 dl grahamjauhoja ja 2 dl venhäjauhoja, mutta mikä tahansa sekoitus käy
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja sokeria

Sekoita kaikki aineet ja paista voidellussa, n. 25x25 cm vuuassa 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Tee vähän ennen paistoajan loppumista kuorrute.

1 pkt tomusokeria
vajaa 1 dl sulatettua voita
n. 4½ rkl keltaista tuoremehua.

Lisää tomusokeriin voi ja vähän kerrallaan sekoittaen tuoremehu. Julian kyökissä pidetään enemmän kirpeästä kuin makeasta ananas-greippimehusta, mutta mikä tahansa mehu käy. Voit myös jakaa voi-tomusokeriseoksen useampaan astiaan ja käyttää eri värisiä mehuja.

Leikkaa kypsä leivoslevy n. 2x2 cm kuutioiksi. Kuoruta jokainen kuutio viideltä sivulta kuorutuksella. Levitä päälle strösseleitä, nonparelleja, syötäviä kukkia, kookoushiutaleita, marmeladisiivuja ym. koristeeksi. Maukkain tulos tulee, jos kuorutteen sivelee kun piirakkalevy on vielä lämmin, mutta kuorute toimii myös kylmälle piirakalle.

Tarjoa hyvän kahvin tai teen kera ja anna lupa ottaa useampia leivoksia. Pikkuleivosten etuna on se, että kenenkään ei tarvitse puolittaa annosta.

Kirja joka maasta ja kunnasta -projektit

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Joulukalenteri 23. luukku 2024

Aiemmin olen lukenut, että taateleita on ainakin 40 eri lajeja... Mutta me tunnetaan niistä lähinnä yksi, paketiksi rutattu, kivetön, kuiva...