Aiemmin olen lukenut, että taateleita on ainakin 40 eri lajeja... Mutta me tunnetaan niistä lähinnä yksi, paketiksi rutattu, kivetön, kuivahko taatelimassataateli. Jotkut ovat maistelleet myös tuoretta taatelia hedelmäosastolta, mutta kukaan ei koskaan kerro kaupassa, mikä on lajike.
Mikäs sen parempaa kahvikakkua onkaan kuin taatelikakku. Se oli ensimmäinen kakku, jota tein vehnättömänä ilman lisättyä sokeria. Paketillinen taatelia yhteen kakkuun riittää antamaan makeutta niin, että kukaan ei huomaa, että kakusta puuttuu kolme desiä sokeria. Joskus on mietitty, minkä ihmeen takia me ollaan joskus oikeasti laitettu se sokeri kakkuun, kun kukaan ei sellaista makeutta kaipaa.
Maija Kajannon Taatelitalvea en ehtinyt lukemaan ennen joulua, mutta tänään kinkun ja joululaatikkojen paiston yhteydessä olisi tarkoitus aloittaa.
Vai pitäisikö sittenkin aloittaa Korvapuustikesästä?
Usein olisi järkevämpää aloittaa ensimmäisestä, niin olisi enemmän kirjoja luettavana.