perjantai 25. elokuuta 2023

Elokuinen lukumaraton

Tänäkään vuonna ei ole suunnitelmissa venetsialaisten viettoa parveketta kauempana, joten kirjabloggaajien lukumaratonin osuminen tälle viikonlopulle oli enemmän kuin ilouutinen. Aiemmin olen osallistunut lukumaratonille kahdesti.

Tällä kertaa tarkoitus olisi lukea pitkään yöpöydällä olleita kirjoja.  Se sopiikin hyvin, sillä maratonia emännöi tällä kertaa Yöpöydän kirjat 😊 Olen viime aikoina ollut huolissani siitä, että samat kirjat ovat pinon hännillä kuukaudesta toiseen, kun aina tulee uusia joihin tulee tartuttua ensin. Jossain vaiheessa sitä unohtaa kokonaan, miksi aikanaan halusi lukea kirjan. Jos nyt saisi luettua muutaman kirjan kerralla, niin pino vähän madaltuisi. Osa pinon kirjoista on kesken, osa avaamatta, mutta sivujahan on helppo laskea. 

Kotitöitä tehdessä ja lenkkeillessä kuuntelen äänikirjoja. Niitäkin on monta kesken, mutta aloitin uuden kirjan, ja jos tämä loppuu, aloitan toisen uuden, niin on helpompaa laskea. Tälläkin kertaa muunnan kuunnellut kirjat sivuiksi, joten on helpompi verrata lukemista aiempiin haasteisiin. 

Tosin aiemmin olen lukenut kerran nukkumatta 24 tuntia ja toisen 24 tunnin haasteen aikana nukuin välillä yöunet. 

Nyt tavoitteena on 72 tunnin maratonin, sitä en olekaan vielä kokeillut etukäteen suunnitellen, vaikka jossain välissä on saattanut tulla kuunneltua kolme päivää putkeen vain nukkuen välillä. 

Nyt on perjantai aamupäivä. Aloitin maratonin ihan vähän yli puolen yön, ja maratonin päättyy sunnuntaina klo 24. Viime yönä nukuin noin 7 tuntia, samoilla määrillä mentäneen seuraavinakin öinä.

Ihana lukuviikonloppu siis tulossa. Kiitos Yöpöydän kirjoille jo etukäteen. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Soffamatkalla ruskaretkellä Lapissa

Syksyn tullen moniin tuttaviin iskee vaellushalu. Lappiin on päästävä. Itse en ole käynyt Rovaniemeä pohjoisempana ja toinen toistaan upeamp...