sunnuntai 22. marraskuuta 2009

33 päivää ennen joulua

Pyhän Cecilian päivä. Tänä vuonna Siljan päivä sattuu olemaan sunnuntai. Koska tätä päivää on joskus ehdotettu kirkkomusiikkipäiväksi, suosittelee Julia kaikille tuomiosunnuntain messussa käymistä. Siellä kuulee ainakin vähän kirkkomusiikkia.

Kirkkomusiikista tulee mieleen aivan uskomaton tapahtuma muutaman vuoden takaa. Julia sattui matkustamaan eräänä syksynä Sisiliaan ja osallistui retkelle, jonka yksi kohde oli Forza d'Agro. Siellä, vuoren laella, keskellä ei-mitään, oli kylä, jonka upeassa kirkossa (siinä Kummisedästä tutussa) sattui olemaan vesperin aika. Julia on harvoin kuullut italailaisessa kirjossa musiikkia normaali palveluksen aikana. Tuolloin sitä oli tarjolla, ja miltä se kuulostikaan. Kuin pienet enkelit olisivat laulaneet musiikin soidessa! Upea kokemus. Varmasti niitä, joita tulee mietittyä eläkemummona keinutuolissa.

Viikko kun vielä odotellaan, niin päästään laulamaan Kauneimpia joululauluja. Julian pikkukätöset naputtelivat ensin "Kauneimpia koululauluja", mutta niitä lauletaan yleensä keväisin. Sellaisiakin tilaisuuksia kun järjestetään seurakunnissa aina silloin tällöin. Joskus kirjoitusvirheet osoittautuvat hyödyllisiksi, eipä ole pitkään aikaan tullut mieleen vanha Kansakoulun laulukirja :)

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...