maanantai 23. marraskuuta 2009

32 päivää ennen joulua

Klementin päivästä on sanottu, että se tuo talven. Katariinan ja lementin liukkaat kun ovat olleet, niin sitten ala vuottaa joulua, sanottiin Karjalassa.

On myös uskottu, että sää jatkuu Klementin päivän kaltaisena aina kevättalviseen Matin päivään saakka. Julian kamarissa ollaankin tänään, Klementin päivän iltana suorastaan haltioissaan tästä yllättävästä ennustuksesta. Julia kestää loistavasti kolme kuukautta pientä tihkusadetta, jos ilman lämpötila vain säilyy koko ajan kuudessa asteessa. Odotettavissa keskieurooppalainen talvi. Jess!!!

Tässä kohtaa Julia siirtyy tilavan eteisen puolelle ja heittelee voltteja. Puhtaasta ilosta ja riemusta Julia saattaa hakea myös jonglööripallolaatikon ja ryhtyä pallojen heittelyyn :) Kaikesta tästä voi vetää johtopäätöksen, että Julia ei juuri piittaa lumitalvista :)

Mikäli palataan vähän Klementiin itseensä, niin hän oli yksi ensimmäisistä paaveista. Julia on aina pitänyt mielenkiintoisena seikkana sitä, että Linus oli ensimmäinen paavi Pietarin jälkeen, jostain kumman syystä se on jäänyt mieleen ja mielenkiinto heräsi oitis, kun tuli kuultua ensi kerran tästä nykyihmisten enemmän tuntemasta Linuksesta :)

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...