keskiviikko 18. marraskuuta 2009

40 päivää ennen joulua

Julian kamarissa, kyökissä ja porstuassa voivotellaan ja kumarrellaan nöyrästi. Ajastettu blogipäivitys oli mennyt Julia-paralta väärälle vuodelle ja näin ollen tämän joulun odotusta kuvaavan jakson pari ensimmäistä osaa ilmestyy vähän myöhässä.

Siteeraten BB-2009 talon yleisintä lausahdusta: "Pahoittelen".

40 päivää jouluun

Katolisella ajalla meilläkin aloitettiin joulupaasto 40 päivää ennen joulua. 14.11. vietettiin muinoin Kekriä ja juhlan kunniaksi syötiin samalla tapaa hyvin kuin loppiaisena ennen pääsiäispaastoa.

Paastoaminen ennen joulua olisi oivallista näinäkin aikoina. Nykyisin luterilainen paasto sisältää ajatuksen siitä, että ihminen voi kieltäytyä yhdestä tai useammasta häntä itseään houkuttelevasta asiasta. Kieltäytyä voidaan ruuan ohella nautintoaineista tai vaikka television katselusta. Keskiajalla paastottiin kieltäytymästä eritoten lihan ja kananmunien syönnistä syönnistä.

Julian kyökissä on yritetty muutamaan kertaan joulupaastoa, mutta tähän mennessä liha on aina osoittautunut jossain kohtaa heikoksi. Joulutorttuja, pipareita ja suklaata tarjotaan jokaisessa kokouksessa ja miitingissä. Julian kanta itse aloitettuun paastoon on, että sitä ei mainosteta kanssaihmisille. Niinpä eteen tulee tämän tästä tilanteita, joissa on pakko joko lipsua tai selitellä - joten Julia on sitten lipsunut, useimmiten kuitenkin hyvällä omalla tunnolla. Tänä vuonna Julia ei edes yritä paastota. Ehkä sitten ensi vuonna taas :)

Niille, kutka joulupaastoon ryhtyvät, Julia toivottaa menestystä ! Ja meille kaikille oivallista joulun odotusta, paastoten tahi ilman.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...