lauantai 17. tammikuuta 2009

Antoniuksen Osso buco

Italialainen osa Julian sisintä kaipaa hyvää, italialaista ruokaa. Julian kammarin talvisiin herkkuihin on jo vuosia kuulunut Osso buco, jonka Julia valmistaa näpärästi myös sianlihasta, kuten kävi tänäänkin.

Osso buco
1 vasikan potkaviipale syöjää kohti
suolaa
mustapippuria
(vehnä)jauhoja
1 1/4 dl öljyä
1 porkkana
1 iso punasipuli
n.10 laakerinlehteä
1 tölkki paseerattua tomaattia
1/2 tölkkiä vettä
Mystinen Pohjola -mausteseosta

Sekoita jauhojen joukkoon suolaa ja pippuria. Julian kyökistä ei löydy vehnäjauhoja, joten Julia käyttää vehnätöntä vaaleaa jauhoseosta, mutta tavallinen vehnäjauhokin kelpaa. Kuivaa lihat tarvittaessa talouspaperilla ja leikkaa lihaa ympäröivään kalvoon muutama viilto, ettei liha mene kupille. Kierittele sitten lihat molemmin puolin jauhoseoksessa ja ruskista molemmin puolin nopeasti kuumassa öljyssä.
Kaada pannulla ollut öljy uunivuokaan ja lado pohjalle ruskistetut lihat. Levitä päälle laakerinlehtiä, pilkottu porkkana ja sipulit. Sekoita tomaatti ja vesi ja mausta mielesi mukaan. Valkosipuliakin sopii käyttää. Kaada seos lihojen päälle ja paista 175 ° uunissa pari tuntia.

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi, uuniperunat ja/tai mehevä vihersalaatti.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...