sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Taiteilijatreffit 2023

Vuodenvaihteen vanhoista FB päivityksistä huomasin, että olen suunnitellut useampana vuonna jatkavani taiteilijatreffeillä käyntiä, mutta niin vaan asia on unohtunut jo tammikuun aikana. Parhaina vuosina on tainnut tulla jos nyt ei nolla tapahtumaa, niin tosi vähän kumminkin ja nekin ilman taiteilijatreffit nimitystä.

Nyt, kun ensimmäinen viikko on takana ja todellakin etukäteen kalenteriin pistetty elämys on suoritettuna, rohkenen julkaista viikoittain (hah hah haa) päivittyvän listan toivoen, että se todellakin tänä vuonna täyttyy mieluiten joka viikko.

Taiteilijatreffit on Julia Cameronin Tie luovuuteen kirjassa esittelemä menetelmä luovuuden kehittämiseen. Itse olen käynyt ekoilla taiteilijatreffeilläni 1997 tienoilla. Väliin tiheämmin, väliin harvemmin, ja sitten taas unohtaen... 

Tarkoitus olisi pyhittää joka viikko aikaa itselle niin, että se aika olisi etukäteen kalenteriin merkittynä ja voisi tuoda uusia virikkeitä itselle. Paikka ja tekeminen on vapaavalintainen. Kirpputorilla käynti on yhtä hyvä kohde kuin uusi taidenäyttely. Pääasia on, että tapahtumaa odottaa. 

Yleensä taiteilijatreffeillä käydään yksin, mutta itse olen yksin asuvana linjannut niin, että itselleni jaettu kokemus voi olla suurempi elämys kuin yksilösuoritus. Sitä omaa aikaa itselle kun kotona on kaikki muu aika. 

Suoritetut viikkotreffit:

4.

3. To klo 18-20 Anarkistikirjontaan tutustumista Marttaliiton ensimmäisessä Teams kässäkahvilassa. Tein ristipistoilla 1,5° tekstin ohjeiden mukaan ja ompelin sen pannulappuun. Veikkaan kuitenkin, että en anna sitä kansanedustajaehdokkaalle vaan vien yhdistyksen lahjakoriin annettavaksi jollekin luennoitsijoille. 
Lisäksi tutkailin Päivi Setälän Odotus - valokuvanäyttelyä Kruunupään gallerian Peräseinällä sekä Superisä-näyttelyä samassa aulassa. 

2. Ma klo 18-20 Aikuisten värityskirjojen värittämistä ohjatussa tapahtumassa. En ole hirveästi väritellyt yksin, vaikka se onkin mielenkiintoista ja meditatiivistä. Kaverin kanssa värittäminen oli elämyksellisempää. Etenkin yksin asuvalle. 

1. Ke klo 19.15- Erään gradun esiluenta ja huomioiden kirjaus. Edellisestä kerrasta on useampi vuosi aikaa. Tällä kertaa en lukenut arjen kulttuurihistoriaa vaan liikuttiin todellakin itselleni oudoilla vesillä. Jos ajatellaan Iidan tarinaa, niin tästä saattaisi olla jotain apua siihenkin. 

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Klassikkohaaste - Victor Hugo Kurjat

Tammikuun kirjabloggarien klassikkohaasteeseen valitsin Victor Hugon Kurjat. Se osoittautuikin mielenkiintoiseksi valinnaksi. Jo...