torstai 16. heinäkuuta 2009

16.7. Setelipäivä

Julian kamarissa on ollut viime viikkoina hiljaista. Kesä tuo omat kiireensä, kesäteatterit, kyläjuhlat, piknikit, uimarannat... Vaikka Julia ei millään muotoa olekaan kesän palvoja. Onneksi Julian Kamarissa esitetyt vanhat enteet ovat pitäneet paikkansa ja kesä on ollut ihastuttavan viileä!

Julia on tykönään pohdiskellut useammankin tovin, miksi ihmeessä mediakin vuodesta toiseen lähtee mukaan muutamien auringonpalvojien lämmönihannointiin ja hehkuttaa kuinka "helle hellii". Miten niin hellii? Wanhan sananparren mukaan siinä missä voi sulaa, siinä nahka palaa ja tämä tarkoittaa sitä, että helteessä, jolla vakiintuneen suomalaisen tavan mukaan tarkoitetaan vähintään +26 astetta lämmintä, ei ole mitään ihannoitavaa, ellei sitten tavoite ole nahan polttaminen.

Koska Julia intoutui istahtamaan tietokoneensa ääreen näinkin huonona merkkipäivänä, kuin 16.7. , on päivälle keksittävä juhlimisen aihe ihan itse. Kesäalennusmyyntien loppusuoran ja monien tämänpäiväisen palkkapäivän kunniaksi tänään voisikin viettää setelipäivää. Vuonna 1661 Ruotsin pankki laski liikkeelle ensimmäisenä Euroopassa setelit. Kuten lukijakin varmasti oitis muistaa, Suomi oli tuolloin yksi Ruotsin maakunnista, joten tapaus oli mitä suuremmassa määrin kotimainen. Olkaamme siis ylpeitä Euroopan ensimmäisistä seteleistä, ja tuhotkaamme ne alennusmyynneissä :)

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

21.3. Pyhän Benediktuksen munat ja muita juttuja

Tänään on pyhän Benediktusta Nursialaisen muistopäivä. Benediktusta ei Suomessa hirveästi muistella, mutta tuttu sanonta: "Rukoile ja t...