torstai 2. huhtikuuta 2009

2.4. Kansainvälinen lastenkirja -päivä

Kansainvälinen lastenkirja päivä on valittu huhtikuun toiselle päivälle kaikkien tunteman satusedän H.C. Andersenin syntymäpäivän kunnaiksi.

Ainoa oikea tapa viettää päivää on tietysti lukea lastenkirja. Julian kamarissa on luettu viimeaikoina runsaasti lastenkirjoja. Viimeksi on tullut kahlattua läpi nuoruuden Enid Blytonin Salaisuus-sarjan kirjoja. Jostain syystä Julia ei pitänyt niistä lapsena, vaikka muut Blytonin kirjat miellyttivätkin. Nyt Viisikko kirja jäi kesken, mutta Salaisuus-kirjoja voisi lukea enemmänkin. Tätä se ikä teettää :)

Ennen Blytonia Julian yöpöydältä löytyi Dahlia ja sitä ennen H.C. Andersenin satuja. Teossarjan kolmas osa jäi vähän kesken, kun perinteiset sadut alkoivat kyllästyttää, mutta kaiketi päivän kunniaksi voisi lukaista kirjan loppuun.

Julian kyökissä ei juuri tänään ole inspiraatiota leipomiseen, mutta tämän päivän kakku tai leivos voisi olla pehmeän samettityynyn mallinen. Keskelle tyynyä tehdään tietysti painauma, johon voi laittaa vihreästä marsipaanista muotoillun pyöreän herneen tai kultaisen pallon, riippuen siitä kummasta sadusta pitää enemmän: Prinsessa ja herne vai Sammakkoprinsessa. Mikäli kakun kuorruttaa esimerkiksi marsipaanilla, voisi siihen saada kankaan näköisen pinnan kaulimalla marsipaanilevyn puhtaan, silitetyn sideharson päällä. Julia ei ole testannut koskaan ideaa, mutta se vaikuttaa toteuttamiskelpoiselta...

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...