keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

22.-23.4. Lydenin tähdenlentoparvet

Kulunut viikko on ollut tylsä merkkipäivien suhteen. Julia on potenut flunssaa eikä ole jaksanut pohdiskella uusia merkkipäiviä kamarinsa viihdykkeeksi. Amalian päivä tosin livahti ohi, mutta siihen voi palailla taas ensi vuonna.

Koska ei ole ollut aihetta juhlaan, Julia lähtee tänä iltana retkelle. Ei pöllöretkelle, sillä ne ajat alkaa olla ohi tältä vuodelta, eikä myöskään muulle linturetkelle, sillä yölaulajien aika ei taida ihan vielä olla kohdallaan. Ei. Julia lähteekin avaruusretkelle. Pulloon kuumaa kaakaota tai mikä vielä parempaa, kuumaa karpalomehua ja reppuun hyvät eväät ja sitten eikun etsimään paikkaa, missä kaupungin valosaaste ei turmele koko taivasta.

Tänäillalla kannattaa katsella taivaalle sillä todennäköisyys tähdenlennon näkemiseen on suuri. Tulevan onnensa eteen kannattaa nähdä vähän vaivaa, joten näe tähdenlento ja toivo, se on tämän illan teema.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...