tiistai 1. joulukuuta 2009

24 päivää ennen joulua

Tänään avattiin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Joulun odottaminen joulukalentaria hyväksi käyttäen on suuri nautinto. Luukkuja availemalla näkee kuinka joulu konkreettisesti lähestyy.

Näin ensimmäisenä kalenteriluukun avaamispäivänä on hienoa muistella kaikkia vanhoja joulukalentereita ja ennen kaikkea joulukalenteriohjelmia. Joulukalentereista Julia pitää eniten sellaisista, joista luukun avaamalla löytää kuvan, mieluiten sellaisen, jossa on vähemmän tonttuja ja enemmän oikeaa joulun lähestymistä.

Television joulukalenteritarjonnasta Julian mieleen tulee aina ensimmäisenä Histamiiini, vaikka silloin Julia ei enää ollutkaan pikkulapsi. Mieleen on painunut myös jostain 1970-luvun kätköistä joulukalenteri, jossa Maija täti askarteli lapsien kanssa. Askartelutuotoksista muistuu ainakin wc-paperiholkista tehty leijona. Tätä kirjoittaessa Julia kurkistelee You Tubesta The Joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun. Tätä ei olekaan ennen tullut katsottua!

Jos koko päivää ei jaksa katsella joulukalentereita, kannattaa jonain joutohetkenä laittaa kinkku suolaan. Nyt alkaa olla viho viimeinen heti, jos aikoo saada kinkkuun edes vähän suolan makua. Tönkkösuolaista kinkusta ei enää tähän aikaan laittaessa tule, kertoo vanha kansa.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...