perjantai 8. toukokuuta 2009

Työ - tuttu sana Kuopion torilta...

Julia on ollut viime viikkoina valitettavan kiireinen. Kesä pukkaa päälle pommikonelaivueen tavoin ja työtä on ollut tarjolla niin kotikaupungissa kuin muuallakin.

Kyökin ikkunasta näkyy, tai näkyisi, ellei olisi yö, vihreät hiirenkorvat, jotka kasvavat lähes silmissä. Kevät näyttää suorastaan parhaat puolensa. Julian kamarissa on sitä kyllä odotettu. Lumi ja talvi ei sovi Julian pirtaan. Olisi paljon hauskempaa viettää koko talvi Italiassa. Julia on odotellut, koska se ilmastonmuutos alkaa näkyä lämpiminä talviöinä täälläkin, mutta voi olla, että pitää odotella vielä muutama vuosikymmen. Lehdessä kyllä oli tällä viikolla, että kevään tulo on aikaistunut kahdella päivällä muutamassa vuosikymmenessä. Edistystä sekin.

Mutta vielä on matkaa Arto Paasilinnan Maaiman paras kylä -kirjassa kuvaamaan hetkeen, jolloin flamingot lennähtävät Koilismaalle. Siinä on muuten luonnikas kirja. Tähän kohtaan voisi listätä oikein tekstin:

Julian suosittelema kirja.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

21.3. Pyhän Benediktuksen munat ja muita juttuja

Tänään on pyhän Benediktusta Nursialaisen muistopäivä. Benediktusta ei Suomessa hirveästi muistella, mutta tuttu sanonta: "Rukoile ja t...