lauantai 9. toukokuuta 2009

9.5. Eurooppa-päivä

Terve Eurooppa! Terve Eu-lippu! Julia vilkuttelee iloisesti lipulle, kun kävelee virastotalon ohi aamulla töihin mennessä... Julian kamarissa näet otaksutaan, että aamulla on Eu-lippu valtion virastojen ja laitosten saloissa sisäministeriön määräysten mukaisesti.

Vuoden päästä vietetäänkin sitten varmasti isoja juhlia, kun Euroopan yhdentymisen alkamisesta tulee 60 vuotta.

Julian kyökissä on valmistauduttu Eurooppa-päivään varaamalla iltapalaa varten eurooppalaisia herkkuja: viinirypäleitä, mozzarellaa, miniluumutomaattia... Viiniä ei ole hankittu, vaikka se, tai olut eurooppalaiseen juhlaan sopisikin, koska sunnuntaina on työpäivä. Saksalaista kivennäisvettä sen sijaan on runsaasti, näillä leveys/pituusasteilla kun ei löydy kunnon italialaista vettä, täytyy tyytyä saksalaiseen korvikkeeseen, kelpo tavaraa sekin.

Jonain vuonna pitäisi kokeilla menütä, jossa on joku osa jokaisesta EU-maasta. Ruokailijoita pitänee kutsua isompi joukko, sillä ruokalajeja tulee sangen suuri määrä. Suomesta tarjolla olisi mämmiä jälkiruuaksi, Ruotsista lihapullia, vertailun vuoksi voisi tarjota myös kreikkalaisia lihapullia, ellei sitten tarjoa Lokumia kahvin kanssa... Italiasta Silvion mieliksi vähän Parman-kinkkua ja Saksasta kabanossia. Hmmm. tätä pitää miettiä. Jos vaikka ensi vuonna Julian kyökissä kokeiltaisiin tätä äitienpäivän kunniaksi.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...