lauantai 6. huhtikuuta 2024

Viimeisiä viedään kokomaailmahaastessa

Suoritin syyskuussa 2022 välilaskentaa kokomaailmahaasteen tilanteesta. Enää muutama maa luettavana ja sitten on luettu kaikki maailman maat ainakin yhden kirjan voimin ja voin tunnustaa lukeneeni kirjan joka maasta. 

Puuttuvia maita on 22 lokakuun puolivälissä 2022. Se on vähän, mutta helposti suomeksi tai edes englanniksi luettavia maita on jäljellä perin vähän, ehkä viisi. Täyttä höyryä eteenpäin ja välissä taaksepäin, riippuen siitä mihin suuntaan laivan keula kulloinkin näyttää. 

Päivitin listaan 6.4.2024 tilanteen. Reilussa vuodessa on tullut muutama maa lisää luetuksi ja lisäsin erilisessä kappaleessa olleet kolme maata (Nauru ja San Marino, joista olen lukenut jotain, minkä en koe riittäväksi sekä Sao Tome ja Pricipen, josta en ole ihan varma, riittääkö se minulle). 

Puuttuu vielä 15-16 maata.

Päivittyvä loppulista puuttuvista maista

Aasia            3
Bahrain
Brunei
Malediivit
Oman
Qatar

Afrikka        3-4
Eritrea  (kirja on, mutta luen sen vasta loppuvuodesta)
Guinea-Bissau  (kirja on, mutta luen sen vasta loppuvuodesta)
Komorit
Saõ Tomè and Principe (Ruusuvuoren Tarzanin hauta on kiikun kaakun hyväksynkö. Paikkojen googlaus osoitti kirjan realistiseksi ainakin maisemien osalta) 

Amerikka    3
Barbados
Costa Rica
Dominica
El Salvador
Grenada
Haiti
Saint Kitt and Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent ja Grenadiinit

Oceania    5
Fidzi
Kiribati
Marshall saaret
Mikronesia
Nauru (nyt kuitattu Karhukirjeitä kaukomailla kirjalla, jota en kelpuuta)
Palau
Tonga
Vanuatu

Eurooppa    1
San Marino (Mäkelän Satunnainen matkailija kaipaisi vakavampaa seuraa, vaikka kirjan faktat onkin kunnossa, kirja ei käsittele likimainkaan "lähes kokonaan" San Marinoa, kuten olen oman haasteeni itse määritellyt)

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...