lauantai 20. lokakuuta 2012

3. lauantai Isovanhempien päivä

Julialla on ollut jo vuosia tapana käydä Italiassa lomalla syksyllä, useimmiten lokakuussa. Italian lomilta tutuksi on tullut lokakuun kolmas lauantai, jolloin juhlitaan isovanhempia; nonnia.

Italiassa juhlapäivään kuuluu kukat ja erilaiset koko perheen tapahtumat kuten puistojuhlat. Suomessa päivän vietto on ollut vähemmän näkyvää. Päivän ajatuksena on meillä ollut sukupolvien lähentyminen ja perinnetietouden lisääminen.

Tavoitteena on ollut myös saada uusia, luontevia yhteistoimintamuotoja lasten ja seniorikansalaisten välille. Käytännössä päiväkotilapset ja koululaiset voisivat esimerkiksi vierailla vanhainkodeissa. Perhetasolla osallistuminen marttojen Kokataan yhdessä -kurssille tai leipominen kotona suvun kesken voisivat olla oivia tapoja viettää tätä juhlapäivää.

Julian isovanhemmat ovat kaikki jo edesmenneitä. Niinpä Julian keittiössä keitetään tänä iltana kahvia toisen, sen kahvia rakastaneen mummun muistoksi ja nautitaan se kynttilän valoa katsellen.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...