maanantai 7. joulukuuta 2020

7.12. Krissen joulukalenteri

 Joulunodotuksen ei tarvitse olla vakavaa pönötystä. Pikkuinen pirteys ja lievä huumori pitää mielen virkeänä varsinkin tällaisena vuotena.

Viime vuonna julkaisin Facebooksissa jouluvitsikalenteria tuttavilleni. Kommenttien perusteella sitä ainakin seurattiin. Tiedä sitten kuinka paljon työpaikan joulukalenterista kopioidut lyhyet kysymystyyppiset vitsit muita nauratti.

Ostin noin 10 vuotta sitten Krisse Salmisen Krissen joulukalenteri -kirjan, koska tahdoin saada töissä pitämääni vakavaan joulukirjanäyttelyyn mukaan jotain kevyempääkin (juuu, jos silloin minulla oli joulukirjoja näyttelyksi saakka). 

Yllätyin positiivisesti siitä, miten hyviä ideoita kalenterissa oli, vaikka ne hauskasti olikin esitetty.

Jos et viel oo juonut glögiä
ni haloo oisko aika?!
Ilman glögiä ei saavuta sua ollenkaan
se suuri joulun taika

Vinkkejä kerrotaan runomuodossa joulukoristeiden puhdistamisesta lumienkeleiden tekoon ja joulumaistiaisista paketoimiseen.

On positiivista, että kirja on valmiiksi rei’itetty niin, että sen voi laittaa seinälle kuin vuosikalenterin ja näin saada kivat aukeamat näytille päivä päivältä. Kalenterin kuvissa on tietysti Krisse itse erilaisissa joulunodotustunnelmissa.

Joskus välinpitämätön hutiostos voi tuottaa iloa pidempäänkin. Usein se on kyllä päinvastoin. Tarkkaan harkitusta ostoksesta tulee limbo.

Joulun alla usein shoppaillaan liikaakin. Itse olen huomannut, että vuosi vuodelta valmistaudun joulushoppailuun myöhemmin ja myöhemmin. 30 vuotta sitten kaikki lahjat oli hankittuna jo joulukuun alussa. Tällä vauhdilla kymmenen vuoden päästä haen lahjat vasta aattoaamuna vähän ennen pukin tuloa, mutta haittako sekään…

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Salla - keskellä ei mitään

Etsin Sallan slogania, kun ei tullut mieleen yhtään sallalaista laulua, runoa, kirjaa eikä ylipäätään mitään. Hiukan mietin Korvatunturia, m...