Joulukirjojen kaivelu kirjahyllyssä näemmä yllättää todella. Ilmeisesti oli vain hyväksi tehdä pientä kirjainventaariota hyllyssä ja etenkin hyllyn ulkopuolella, kun ei enää muista, mitä tai millaisia joulukirjoja omistaa.
André Noël Chakerin Joulupukin unelman sentään tiesin omistavani, mutta yllätyksenä tuli selkeästi täysin lukematonta kirjaa avatessa, että kirjasta löytyi kirjailijan tussilla tehty nimikirjoitus. Liekö kuinkakin arvokas nimmari nykypäivänä...Nimmarista viis. Avasin siis uutukaisen kirjan ja ryhdyin lukupuuhiin. Lukiessa tuli selkeästi mieleen se, kun Johtamistaidon opiston kurssilla 1990-luvulla luettiin yhtenä valinnaisena kurssikirjana Ruohometsän kansaa, josta ammennettiin johtamistaidon oppeja.
Joulupukin unelma -kirjasta voi ammentaa jokainen unelmoiva vinkkejä siitä, miten unelmista voi tehdä totta. Kirjassa Niklas Pukilla on unelma, jota koetellaan Niklaksen "yritysideaa" eri tavoin. Ensimmäisenä kokeena on unelmasta puhuminen julkisesti isolle joukolle. Muut koetinkivet jääkööt kertomatta, sillä edelleenkään en tykkää liiasta spoilaamisesta juonen suhteen. Seikkailuhan siitä syntyy, ja tarina etenee kuin sankaritarinan otteilla. Vaikka aina ei itse usko itseensä, niin aina löytyy joku, joka puskee sankaria eteenpäin.
Niklaksen ei tarvitsekaan lähteä matkaan Unelmakuruun yksin, vaan hänellä on apunaan viisas ja kaikkitietävä Urho-tonttu.
Kirja tosiaan sopii hyvin unelmiaan kehittäville, sillä jokaisen luvun lopussa on kirjailijan kirjoittamat pistokokeet. Veikkaisin, että valmiit kysymykset auttavat lapsia tarkkaavaisuuteen silloin, kun vanhemmat lukevat kirjaa ääneen.
Mukavaa, että elämäntaidon oppaina käytetyt Pikku-Prinssi, Nalle Puh, Ruohometsän kansa ym. lasten kirjat ovat saaneet täydennystä joukkoonsa tämän joulusadun myötä. Sellaisia ei ole koskaan liikaa.