lauantai 17. joulukuuta 2022

8 yötä jouluun (17.12.)

Kun kahdeksikon kääntää kyljelleen, se tarkoittaa ääretöntä. Mutta joulu on jo lähellä. On neljännen adventin aatto. Viikon päästä paistuneen kinkun tuoksu täyttää talon... 
Olen joskus viime vuosituhannella lukenut Märta ja Henrik Tikkasen kirjoja. Siltä ajalta ei ole muistiinpanoja, mutta muistan lukeneeni useammankin kirjan, ehkä tämänkin, sillä Kulosaarentie 8 on Tikkasen tuotannon alkupäästä. 

Varatuomari Kari Erikssonin 8 x murha kirjassa Eriksson kertoo kahdeksan murhan tarinan. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta ja siinä lienee myös oikeudenkäyntejä, joita kaivataan Helmet haasteeseen. 

Mielenkiintoinen lienee nyt kovasti ajankohtainen jalkapallokirja Futistytöistä. Kirja Kasi kentälle on Anneli Kannon kirjoittama ja toinen osa Futistyttödarjassa. 

* * * * * *

Tänä vuonna Kirsin Konttuurissa kuunnellaan valmisteluiden ohessa äänikirjoja, jotka kertova montako yötä on jouluun. Lisätietoja löytyy joulukalenterin aiemmista päivityksistä.  

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Koilis- ja Luoteisväylää etsimässä

Koilisväylän löysi suomalainen A. E. Nordenskiöld miehistöineen ruotsalaisella Vega aluksella vuosina 1878-1879. Väylä oli tuolloin käyttöke...