torstai 13. kesäkuuta 2024

Dekkariviikko 2024 torstai Max Mannerin seurassa

Ikätoverini Max Manner on yllättänyt minut positiivisesti monipuolisuudellaan useammankin kerran.  

Isoin yllätys oli pari kesää sitten kun voitin Avun kesädekkarinumerot FB kilpailussa. Manner arvuutteli, mikä olisi Murhaluoto ja osuin melko lailla oikeaan. 

Olen tykännyt kesädekkareista. Aiemmin niitä taisi olla useammissakin lehdissä. Tämä Murhaluoto Murhaluoto oli siinäkin mielessä kiinnostava, että tarinaa tiesi odottaa, ja itse Murhaluoto-saartakin olin googlettanut jo kilpailuun osallistuessani. 

Tänään päätin kokeilla Mannerin Storytel only kirjaa, Idyllin hinta, jonka valmistumista tuli seurattua somessa. 

Idyllin hinnassa tapaamme Annika Malmin perheellisenä Tukholman lähellä Vaxholmin kunnassa, minne pääsee Tukholmasta autolla (30 km) ja mm. laivoilla, jotka kirjassa omistaa Annikan mies. 

Annika alkaa selvittämään naapurustossa tapahtunutta kuolemantapausta, jota poliisi ei otaksu murhaksi. Annikan oma aika ja voimat eivät riitä asian ratkomiseen, joten hän kilauttaa kaverille, joka saapuu apuun. Kaveri on Stein Storesen. 

Kuva Vaxholmista Unsplash/Tom Podmore.

Storesen ja Malm olivat mielestäni oivallinen pari ratkomaan rikosta. Kuin vanha aviopari, joista toinen ryyppää ja toinen nalkuttaa. Positiivisella tavalla. Tarina imaisi minut mukaan ja viihdyin sen seurassa niin, että vähän harmittaa, että seuraavaa osaa täytyy odottaa ensi vuoden puolelle. 

Kuva: Vaxholm (en malttanut olla lisäämättä tätä satamakuvaa, sillä revontulet nyt vaan on ihania) Unsplash/Alex Antas Bergkvist. Kaiketi se Annikan miehen laiva saapuu tällaisiin maisemiin. 

Aiemmin olen lukenut Hirvikallio-sarjasta Loiset ja  Matadorin, koska tarvitsin kirjaa Luxemburgista ja sielläkin Manner on asunut. Matadorissa seikkailtiin pääasiassa kyllä Portugalissa. 

Komisario Anna Mäki -sarjasta luin jossain vaiheessa Demi-Secin, joka niin ikään sijoittuu Luxemburgiin. 
Annika Malm -sarjasta olen lukenut ensimmäisen osan K18. Stein Storesen sarjan kirjoista luettuna on vain Jääkyynel -kirjan, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomutunturille. 

Kadotettujen kahvilan kuuntelin luettuani muutaman keskitysleirikirjan, mutta lukukokemus jäi huonoksi , vaikka kirja oli hyvä, sillä toisin kuin "kaikki muut" en pidä Seela Sellan äänestä. 

Max Manner on nykyisin turkulainen kirjailija, ja niitä harvoja kirjailijoita joiden somepäivityksiä seuraan aktiivisesti. Olen tykännyt kaikista kirjoistaan, mutta mitään pakkomieltä minulla ei ole koskaan ollut saada kirja käsiini heti sen ilmestyttyä. Tosin nykyisin sellaisia kirjoja on harvassa. Seuraava, mitä odotan kuin kuuta nousevaa on ikivanha japanilainen Tyynynaluskirja. Teos lupaili sitä vaihteeksi huhtikuulle 2025. Sitä kirjaa olen odottanut kohta viisi vuotta. 

Mannerilta on ilmestynyt vuodesta 2007 alkaen noin 21 kirjaa. Noin sen vuoksi, että Wikipediaa on päivitetty viimeksi 2022. Mielestäni siellä kerrotun 19 jälkeen on ilmestynyt pari ja seuraava on tulossa elokuussa.

Nämäkin voisivat kiinnostaa Sinua

Kirja joka kunnasta haasteen tilanne

Kirja joka kunnasta haaste on innostanut lukemaan kirjoja muualtakin kuin isoista kaupungeista. Päivittelen tilannetta tämän tästä ja nostel...