Ilman geokätköily harrastusta en olisi varmaan törmännyt Kaarleen ja hänen kaveriinsa Lordi Nukkasukkaan. Parivaljakko ratkoo pulmia niin kirjoissa kuin televisiossakin.
Englantilaisen Alex T. Smithin Kaarle-sarjasta on tähän mennessä käännetty seitsemän kirjaa kymmenestä.
Sarjan aloitti Kaarle kaupungilla - kirja, jossa tarkkaa päiväohjelmaa ylläpitävät Kaarle-koira ja Lordi Nukkasukka-sukka viettävät päivän kaupungilla herra ja rouva Kiiltokenkäsen ollessa töissä.
Kirjassa Kaarle käyttää aina punaista baskeria, vaikka yhdessä kirjassa hän ostikin hattukaupasta monta laatikollista baskereita. Punainen baskeri on melkoinen aarre, josta tulee vähän mieleen Harry Potterin viimeisten osien Hermionen käsilaukku.
Ihan joka päivä kaverukset eivät seikkaile. Välissä on mm. sadepäiviä ja Nukkasukkaan kirjan kirjoituspäiviä ym.
Kirjoissa käydään myös mm. sirkuksessa, maalla, hiihtämässä ja autetaan joulupukkia.
Kuvat Yle Areena ja kirjat 1-7. |
Kaarle esiintyy kirjojen ohella myös noin 12 minuutin televisio-ohjelmissa, jotka ovat kuulemma tuttuja Pikkukakkosesta. Tällainen lapseton täti-ihminen ei kyseistä ohjelmaa seuraa, mutta katselin Areenassa olevat 4 sarjaa. Niiden piirrosjälki oli kirjojen mukaista, mutta tarinat kulkivat omia latujaan. Televisiosarjalla näyttääkin olevan omat käsikirjoittajat.
Viihdyin Kaarlen seurassa hyvin, ja luen varmasti tulevatkin osat. Kirjat on mielestäni kirjoitettu niin, että myös aikuiset viihtyvät kirjan seurassa useammankin lukukerran.
Alex T. Smith on sekä kirjojen käsikirjoittaja että piirtäjä. Jollain tapaa näen tyylissä samaa, mitä Mauri Kunnaksella: kirjat ovat selkeästi lastenkirjoja, jotka on tehty myös aikuisia ajatellen ääneen luettavaksi. Piirroksissa on yksityiskohtia, jotka huvittavat ainakin vanhempia täti-ihmisiä.
Ps. Geokätköilymysteeri tuli ratkaistua helposti kirjat lukemalla.